DDD

DEZINFECTIE, DEZINSECTIE, DERATIZARE

Pentru a intelege mai bine in ce constau operatiunile, va prezentam sumar fiecare operatiune in parte. Astfel:

1. DEZINFECTIA – se efectueaza prin pulverizare cu substante cu un spectru larg de folosire impotriva microbilor, bacililor, ciupercilor. Timpul de reactie in care substantele aplicate isi fac efectul este incredibil de mic – aproximativ 30 secunde pana la maximum 1 ora. Aplicarea se va face cu aparatura IGEBA ). Exemplu: VIRUSUL HEPATITEI A, care prin metodele conventionale necesita un tratament de minimum 3 saptamani in carantina, cu DESINFECTANT 19 A (Temmentec-Elvetia) folosit de noi pentru desinfectie este nevoie de 30 secunde dupa aplicare. Analizele facute de diverse institute de cercetari au aratat ca substanta distruge: gripa aviara, antraxul, hepatita A, hepatita B, salmonella, 1383108_516252405127952_1375866098_nmicrobul T.B.C. si multe altele,putand fi utilizat si in curatarea peretilor cu mucegai,a retelelor de apa potabila si a bazinelor de inot,carmangerii(fiind si detergent),etc.Produsul folosit este peste 99% biodegradabil, este avizat inclusiv pentru industia alimentara.

2. DEZINSECTIA – se poate face prin diverse metode: prin pulverizare de substante pe baza de piretru natural,geluri,statii de hranire,adezive,feromoni,pulberi fosforice,fiecare metoda care va fi folosita stabilindu-se dupa vizionarea spatiilor ce vor fi tratate, folosindu-se impotriva tuturor insectelor (purici, tantari, viermi, gandaci, capuse,muste,plosnite inclusiv cea umana), precum si prin noile metode folosite in U.E. (nebulizare, ceata calda si rece, gazare, capcane, injectare de geluri speciale, spray-uri profesionale, s.a.) Insecticidele folosite sunt de ultima generatie (a treia), si pe cat este posibil din grupele de toxicitate III si IV specifice sectorului sanitar-uman. Exemplu : K-othrine EC15/5 ,Solfac EW050,Fog 5,Detmol-flex.Insecticidele folosite fac parte din gama Colkim si Frowein.

6502_461798133906713_1892633897_n

CALCULUL SUPRAFETELOR

La calculul suprafetelor pentru operatiunile de desinsectie si dezinfectie se va aplica un coeficient de multiplicare de 2,5 in care se regasesc tavanele, peretii despartitori, usile, caloriferele si altele, indiferent daca inaltimea este mai mare de 2,5m (sau mai mica), intrucat nu se trateaza numai colturile si pardoseala.( L x l x 2,5) In cazul aplicarii de ceata calda sau rece se va calcula volumul spatiului ce urmeaza a fi tratat.(L x l x h) Operatiunile in prima faza se repeta la max. 18-21 zile din considerente pur biologice ( in prima faza vor muri adultii si puii,iar ceea ce a fost depus chiar daca sparg larva a doua zi ,important este sa nu ajunga la maturitate sexuala).

3. DERATIZAREA – este folosita in combaterea rozatoarelor care, dupa cum se stie, in urma cercetarilor efectuate au o organizare sociala foarte bine pusa la punct – fiecare colonie de rozatoare (soareci, sobolani) are in componenta un mascul Alfa,care pune masculi tineri sa manance din momelile gasite ,iar dupa cateva zile in care ii monitorizeaza, lasa si pe ceilalti membrii ai coloniei sa manance.Tocmai de aceea s-au creat substante care actioneaza letal in 5-7 zile prin hemoragie sanguina (animalul, simtindu-se rau, se retrage in galerie si moare acolo. Substantele folosite sunt momeli raticide pe baza de cereale, carne, sange si grasimi animale care nu mucegaiesc, avand in componenta substantele active din generatia a doua si treia ,iar grupa de toxicitate este III si IV. Exemplu : Murinos Brom Esca ,Colbrom ,Contrax –D- Block 220.,Clorat Pasta Brodix,Pasta. Raticidele folosite au in componenta o solutie foarte amara, (evitandu-se astfel ingerarea raticidelor folosite, de catre oameni), se aplica in statii de intoxicare si sunt recomandate in office-uri,gradinite, penitenciare, scoli, spitale, mega si super-market-uri, depozite de produse alimentare si nealimentare, etc. In plus, noi va putem oferi si alte produse ecologice pentru alungarea diverselor taratoare(inclusiv serpi si soparle), indepartarea cainilor din incinte,solutii contra cartitelor,a pasarilor si multe alte probleme cu care va confruntati in spatiile detinute de catre dvs.( gazon, malul lacurilor, curti, etc.). Toate aceste lucrari se vor efectua conform legislatiei in vigoare (O.G. 536/1997, HCGMB 147/2005, etc.) in baza unui contract pe minim 1 an, cu repetarea operatiilor conform legii.pestcontrol

 


Contact

Director general: Ion Norocel ALEONTE (0767902699, 0721476092) ecodezinsectie@gmail.com